Teknisk support sökes till Recopart

Recopart AB tillhandahåller och utvecklar IT-system för bildemontering, verkstäder och försäkringsbolag. Recopart ingår i Atracco Group som är en av Sveriges ledande aktörer inom bildemonteringsbranschen. Koncernen omsätter över 600 miljoner och har ca 440 anställda på flera orter runt om i Sverige där huvudkontoret är placerat i Borås. I gruppen ingår även bolagen Atracco AB som bedriver bildemontering och Atracco Auto som bedriver bilskadereperationer. Atracco Group ägs av det amerikanska börsbolaget LKQ som har ca 53 000 anställda.

Brinner du för att hjälpa kunder i deras vardag? Vill du vara en fena på ett affärssystem och älskar du att lära ut till andra? Då har vi jobbet för dig!

Arbetsuppgifter
Som teknisk support kommer du att vara länken mellan användare och utvecklingsavdelningen. Du kommer att sitta som First Line Support och ta emot användarfrågor, svåra och mindre svåra ärenden. Du felsöker och löser användarnas IT-problem via telefon, mail och remoteverktyg. Det är din uppgift att med en hög servicegrad hjälpa kunden på ett professionellt sätt. Ingen dag är den andra lik och du kommer dagligen utvecklas i din yrkesroll! Det är högt tempo i vår servicedesk där du i huvudsak kommer hantera ärenden på egen hand men även hänvisa vidare mer komplicerade och omfattande tekniska problem. Du kommer att ha daglig kontakt med användarna, både via telefon och mail, samt ha ett nära samarbete med systemutvecklarna.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen så måste du ha lätt för att bemöta andra människor och ha förmåga att på ett pedagogiskt sätt vägleda kunden över telefon. Du har ett genuint intresse för teknik och som vill ge kunden en bra kundupplevelse. Som person är du ansvarstagande och driven med ett professionellt agerande.

Vidare ser vi att du på ett pedagogiskt sätt kan supporta och vägleda kunderna via både telefon, mail och andra medier. Det är viktigt att du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift samt har en mycket god kommunikativ förmåga. Du ska ha lätt för att samarbeta med såväl kollegor som användare av systemet. God datorvana är en förutsättning för arbetet och du ska ha ett brinnande intresse för datorer och tillhörande hårdvara. Du behöver ha lätt för att lära dig ett helt nytt affärssystem för att kunna verka i rollen.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom teknisk support. Det är meriterande om du har högskole-/ universitetsutbildning inom relevant område samt kunskaper inom SQL och/eller C#.

Anställningsvillkor
Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Frågor kring tjänsten besvaras av Andreas Jonsson, Teamlead, tfn 0726-44 46 46.

Välkommen med din ansökan till rekrytering@recopart.se, märk din ansökan med ’Teknisk support’ senast den 26:e januari 2020.

Vi arbetar med löpande urval. Välkommen med din ansökan!